Projecten

XXL Art Ku[n]stwerken

Ku[n]stwerken is het huidige project van Stichting XXL Art. Met de verzwaring van de Nederlandse kust (project Zwakke Schakels) zal over 10-20 jaar de kust zodanig opgehoogd en veranderd zijn, dat het achterland niet langer zichtbaar is. XXL Art gaat het huidige beeld vastleggen op doeken van 250 x 50 cm (panoramamodel) met een pool van internationaal gerenommeerde hedendaagse figuratieve kunstenaars.

Zo’n 36 locaties worden vanaf een schip vastgelegd zodat het voor de toekomst bewaard blijft. Het spectaculaire totaaloverzicht van ca. 125 schilderijen van de Hollandse kust, één van de nationale kenmerken van de Nederlandse delta, wordt lokaal, regionaal en landelijk tentoongesteld. Daarmee wordt een hoogwaardig en uniek tijdsdocument gecreëerd, dat zich mag meten met de oude meesters als Mesdag en Van Mastenbroek. Alle werken worden bovendien afgebeeld in een publicatie en kunstkaarten. In 2009 hebben we in Zeeland geschilderd.

Website XXL Art

We: Moving People

In 2015 is het idee voor We Moving People ontstaan, een project rondom het thema vluchtelingen. Binnen de campagne worden voorwerpen in musea, gerelateerd aan het thema vluchten, uitgelicht door de plaatsing van kleine sculpturen, zowel als de vertoning van verhalen van – en door – vluchtelingen zelf. De verbindende factor is: vluchten is van alle tijden – de geschiedenis van vluchtelingen van toen is inmiddels onze eigen geschiedenis. De ontwikkelfase werd mogelijk gemaakt door bijdragen van het Nationaal Comité 4en5 mei en de Landeszentrale für politische Bildung NRW. Het project start in februari 2017.

Klik hier voor projectplan of PPT presentatie

 

 

Comments are closed